10 Aralık 2013 Salı

Fitnelere Karşı Müslümanlar Birlik Olmalı

Fitnelere Karşı Müslümanlar Birlik Olmalı

Ahir zamanın en önemli özelliği ümmetin perişanlığıdır. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin ifadesiyle "Allah’ın kudret ‘eli’, Celalle asrı çalkalamış, şiddetle tahrik edip çevirmiştir."

FİTNEYE ALET OLMAMALI
 
Bugün ülkemizde yaşanan da-imtihanımız gereği-budur. Müslümanların arasına sokulan fitne Müslümanları birbirine düşman tanıtıyor, adeta birbirine kırdırıyor, sevgilerine engel koyuyor. Yaşanan olayların en acı yanı da Müslümanların birçoğunun bu düşmanlığa inanıyor olması. Burada anormal bir durum var. Allah,

“Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever”

“Allah’ın ipine birlikte sımsıkı sarılın, dağılıp-ayrılmayın ve mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin”
buyururken, Müslümanlar bu emirleri göz ardı ediyorlar ve dolayısıyla sürekli musbietlerle boğuşuyoruz.

ALLAH ISLAH EDİCİDİR
 
Allah-u Teala kendi işine gücüne bakan, menfaatlerini gözeten, bencillik eden Müslümanları bu şekilde sarsarak daldıkları uykudan uyandırır. İsabet eden bela ve musibet vasıtasıyla insanlar kendilerine gelir, çeki-düzen verir, ıslah olurlar.  Allah ıslah edicidir. Celal ismiyle asrı çalkalar, Cebbar ismiyle insanları uyandırır ve ıslah eder.
 
MÜSLÜMANLARIN BİRLİK OLMA ZAMANI
 
Şu zamanlar tam da fitne ateşiyle boğuştuğumuz zamanlar. Şimdi tam da Müslümanların birlik olmasına, bir ve bütün olarak hareket etmesine en çok ihtiyaç duyulan dönemdir.
 
“İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur.” (Enfal Suresi, 73)

FİTNENİN BEYNİNİ YOK ETMEK

Yaşadığımız ahir zamanda, bozgunculuk çıkaran, huzuru bozan, barışı engelleyen fitnenin beynini yok etmek için birbirimize karşı değil, küfre karşı mücadele etmeliyiz!.. İslam’ın gelişmesini, Allahın dininin bütün dünyada nurunu tamamlamasını arzu eden Müslümanların sevgiyi, merhameti, fedakarlığı esas almaları, dünyevi çıkarlardan kaçınmaları gereklidir. Allahın yardımı ancak o zaman üzerlerinde olur.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin fitne zamanı ne yapmak gerektiğine dair söyledikleri meseleye ışık tutuyor:
“Çabuk bu manasız ve hakikatsiz, haksız, zararlı olan nizaı(çekişmeyi) aranızdan kaldırınız. Yoksa, şimdiki kuvvetli bir surette hükmeyleyen zındıka(dinsizlik) cereyanı, birinizi diğeri aleyhinde alet edip, ezmesinde istimal edecek(kullanacak). Bunu mağlup ettikten sonra, o aleti(vasıtayı) de kıracak. Siz ehl-i tevhid olduğunuzdan, uhuvveti(kardeşliği) ve ittihadı(birlik olmayı) emreden yüzer esaslı rabıta-i kudsiye mabeyninizde(aranızdaki mukaddes bağlar) varken, iftirakı iktiza eden(ayrılığı gerektiren) cüz’i meseleleri bırakmak elzemdir.” (4. Lem’a)
                                       Kaynak : Nurnet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder